Чому необхідно регулярно їсти рибу та вівсянку?
Скоригувавши звичний раціон відповідно до здорових пріоритетів, можна істотно знизити ризик майже кожного небезпечного захворювання
Щоб знизити ризик тяжких захворювань, вчені радять обов’язково включити до свого меню кілька продуктів. Тричі на тиждень, як свідчать наукові дослідження, треба їсти морську рибу. Це допоможе знизити ризик інсульту на 27 відсотків.
Жирні кислоти, що входять до складу риби, сприяють зміцненню стінок судин. Також знижують ймовірність тромбоутворення.
Вівсянку вчені радять як засіб профілактики інсультів. За словами медиків, вівсяна крупа ефективно абсорбує жир, очищаючи кровоносні судини та артерії.
Ефективно запобігають виникненню інсульту ягоди чорниці. Вона вирізняється вмістом антиоксидантних речовин, здатних захищати судини від ушкодження клітин. Вчені радять чорницю для запобігання не лише інсульту, а й нейродегенеративним порушенням.
Банани фахівці називають «суперпродуктом від інсульту». У бананах міститься підвищена концентрація калію — чотирьох плодів вистачає, щоб забезпечити денну норму. Завдяки калію судини стають витривалішими.